Ενημέρωση

Φάρμακα και δοσολογία στα κατοικίδια

Φάρμακα –  Όσα για τον άνθρωπο, τόσα για τα κατοικίδια;

Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα φαρμάκων που προορίζονται για τον άνθρωπο.  Πολλά από αυτά δεν είναι κατάλληλα και για τα κατοικίδια. Αν δοθούν σε κάποιο ζώο το πιθανότερο είναι να του προκαλέσουν πολύ σοβαρά προβλήματα, ακόμα και τον θάνατο.

Μερικά από αυτά υπάρχουν σε κάθε σπίτι και πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, ώστε να μην τα δώσετε ποτέ στο κατοικίδιό σας. Σημαντικό είναι επίσης να τα αποθηκεύετε σε μέρη που δεν μπορεί να τα βρει. Πολλοί σκύλοι αλλά και γάτες αγαπούν τη εξερεύνηση και τις σκανταλιές.

Φάρμακα και δοσολογία στα κατοικίδια

Υπάρχουν πολλά είδη φαρμάκων που είναι παρεμφερή τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα, αλλά ποτέ δεν αφορούν ίδια δοσολογία. Τα φάρμακα και η δοσολογία επίσης αλλάζουν αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του κατοικίδιου. Πρέπει πάντοτε να λαμβάνεται υπόψη η ηλικία, το μέγεθος, το βάρος και το ιστορικό υγείας του ζώου.

Είναι σημαντικό να συμβουλευόμαστε πάντα τον κτηνίατρο που παρακολουθεί το κατοικίδιο. Επίσης, να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του.

Μπορεί η πρόθεσή μας να είναι η καλύτερη αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόνο οι κτηνίατροι γνωρίζουν πώς να βοηθήσουν το κατοικίδιό μας, τι φάρμακα να δώσουν και σε ποια δοσολογία.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν στα φάρμακα και τη δοσολογία στα κατοικίδια.

Δείτε στη λίστα που ακολουθεί μερικές από τις πιο δημοφιλείς φαρμακευτικές ουσίες που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και είναι άκρως επικίνδυνες για τα κατοικίδιά σας:

Παρακεταμόλη

Ιβουπροφαίνη

-Η καθαρτική φαινολφθαλεΐνη

Συμπληρώματα σιδήρου

Συμπληρώματα βιταμίνης D

Φάρμακα για το άσθμα

-Εξίσου επικίνδυνα για τα κατοικίδιά σας είναι ο καφές και το τσάι, επειδή περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης.

Στο φαρμακείο Μαυρομάτη διαθέτουμε σχεδόν όλη την γκάμα των κτηνιατρικών φαρμάκων – εμβόλια, αντιβιοτικά, αποπαρασίτωσης, συμπληρώματα για υγιέστερη τρίχα κ.α. Όσα δεν είναι διαθέσιμα, μπορείτε να τα έχετε κατόπιν παραγγελίας πολύ σύντομα.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Συντάκτης

Πρόσθεσε σχόλιο

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο