Ζωή γεμάτη υγεία

Εφοδιάσου με 3 πράγματα στη γρίπη και το κρυολόγημα

Εφοδιάσου με 3 πράγματα στη γρίπη και το κρυολόγημα
Εφοδιάσου με 3 πράγματα στη γρίπη και το κρυολόγημα

Διανύουμε την εποχή της γρίπης και του κρυολογήματος! Τέσσερις μήνες κάθε χρόνο από Δεκέμβρη μέχρι Μάρτιο έχουμε τα κρούσματα γρίπης αλλά περισσότερο από τον Ιανουάριο και μέχρι τον Μάρτιο τα κρούσματα «χτυπάνε κόκκινο»! Καλό είναι λοιπόν να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας όσο καλύτερα μπορούμε!

Το φαρμακείο Μαυρομάτη προτείνει, μεταξύ άλλων, 3 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε για να προφυλαχθούμε αλλά και για να ανακουφιστούμε εφόσον αρρωστήσαμε!

Απολυμαντικό Χεριών

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να διατηρούμε τα χέρια μας καθαρά! Συνεπώς αν δεν μπορείς να τα πλύνεις με σαπούνι και νερό, έχε πάντα μαζί σου κάποιο απολυμαντικό χεριών.

Διατίθεται σε μικρές συσκευασίες ή σε μαντηλάκια, οπότε μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου και να είσαι σίγουρος ότι έχεις καθαρά χέρια, χωρίς μικρόβια. Για να έχει αποτέλεσμα η χρήση του απολυμαντικού υγρού, βάλε στην παλάμη σου ποσότητα όση ένα κέρμα των 50 σεντς και άπλωσέ το σε όλη την επιφάνεια. Περίμενε 15 – 20 δευτερόλεπτα για να στεγνώσει και είσαι έτοιμος! Με το ίδιο υγρό και με ένα χαρτομάντιλο μπορείς να απολυμάνεις διάφορα αντικείμενα όπως τα κλειδιά, το τηλέφωνο, το ποντίκι του υπολογιστή στο γραφείο.

Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει φυσικά αντιβακτηριακά συστατικά που μπορούν να σε θωρακίσουν απέναντι στις ιώσεις. Μπορείς να το προσθέσεις στη σούπα ή σε κάθε άλλο φαγητό.

Σε πολλούς δεν αρέσει η γεύση ή δεν αντέχουν την μυρωδιά. Υπάρχουν συμπληρώματα που περιέχουν σκόρδο χωρίς τη χαρακτηριστική γεύση. Οπότε έτσι λύνεται το ζήτημα!!

Θερμός

Στην γρίπη, το κρυολόγημα, την ίωση είναι αναγκαίο ο οργανισμός να μένει ενυδατωμένος! Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, τον βοηθά να αμυνθεί καλύτερα απέναντι στους «εχθρούς».

Για αυτό ένα θερμός με τσάι, το αγαπημένο σου αφέψημα (τίλιο, χαμομήλι κλπ) ζεστό νερό με λεμόνι ή ακόμη και κοτόσουπα. Έτσι όσες ώρες κι αν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, ο οργανισμός παραμένει ενυδατωμένος. Φυσικά η κατανάλωση και απλά νερού, που είναι ο υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας ενυδάτωσης και απομακρύνει τις τοξίνες, είναι must!. Ακόμα, είναι εύκολο να δώσεις γεύση στο νερό αν προσθέσεις δυόσμο ή μέντα!

Στο φαρμακείο μας μπορείτε να βρείτε πολλά προϊόντα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, αποσυμφορητικά, καραμέλες, σιρόπια φυτικά για να προασπίσετε τον οργανισμό σας ή να τον ανακουφίσετε από τα συμπτώματα!

Σχετικά με τον Συγγραφέα

PharMavromati

Πρόσθεσε σχόλιο

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο