Ο κίνδυνος πίσω από τα προϊόντα μαργαρίνης & σπορέλαιων
Σίγουρα έχουμε συνηθίσει όλοι να καταναλώνουμε έτοιμα & ” άκακα ” όπως πιστεύουμε μέχρι τώρα προϊόντα μαργαρίνης, βουτύρων και σπορέλαιων, ποία είναι όμως η αλήθεια για την προέλευση και την επιρροή τους στο σώμα μας ;
Ας δούμε μερικά από αυτά :
- Όταν αγοράζετε λάδια ή λίπη για να ψήσετε ή να μαγειρέψετε, σκεφτείτε πάντα πώς παράγονται
- Η βιομηχανική παραγωγή π.χ. του ηλιέλαιου μοιάζει χημικά με τη διύλιση του πετρελαίου (ψάξτε το!)
- Μαργαρίνη = «ψεύτικο βούτυρο», επεξεργασμένο και χημικά αλλοιωμένο για να μοιάζει κάπως με βούτυρο
- Τα περισσότερα σπορέλαια ήταν ανύπαρκτα στην ανθρώπινη διατροφή πριν τον 20ό αιώνα
- Τα υγειινότερα λίπη είναι τα φυσικά έλαια (το αγαπημένο μας ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας) και ναι, κορεσμένα
λίπη όπως το υπέροχο βούτυρο και τα φυσικά λιπαρά στο κρέας, στο ψάρι και στα αβγά
Συνεπώς καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τα εξής:
- Ηλιέλαιο
- Καλαμποκέλαιο
- ‘Aλλα σπορέλαια
- Μαργαρίνες που προμοτάρονται ως μέτρα μείωσης της χοληστερίνης !
Το σημερινό μας άρθρο είναι μία έμπνευση από την δουλειά της κ. Σουζάνα Kemper-Μαργαρίτη, ολιστικής παιδιάτρου στην Ζυρίχη , και μπορείτε να το βρείτε εδώ : https://www.kemper.gr/healthboost
Πρόσθεσε σχόλιο