Ενημέρωση Ώρα για συμπληρώματα

Μήπως έχετε εαρινή κόπωση και δεν το ξέρετε;

Εαρινή Κόπωση
Εαρινή Κόπωση

Μήπως έχετε εαρινή κόπωση και δεν το ξέρετε;

Τι είναι η Εαρινή Κόπωση ;

Όταν μπαίνει η Άνοιξη, αλλάζουν οι κλιματολογικές συνθήκες και το σώμα μας καλείται να προσαρμοστεί. Έτσι, πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν συμπτώματα κόπωσης, τα οποία συνήθως διαρκούν μερικές ημέρες ή εβδομάδες.

Η εαρινή κόπωση εμφανίζεται συνήθως κατά τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο και συνήθως διαρκεί μερικές ημέρες ή εβδομάδες.

Ατονία, δυσκολία συγκέντρωσης, εύκολη κούραση κατά τη μυϊκή ή πνευματική δραστηριότητα είναι τα κύρια συμπτώματα ενώ οι πάσχοντες από σύνδρομα κόπωσης βιώνουν παροδική επιδείνωση.

Τα μειωμένα επίπεδα βιταμίνης D λόγω της μικρής ηλιοφάνειας κατά τον Χειμώνα, η κούραση του ανοσοποιητικού συστήματος από την αυξημένη δραστηριοποίησή του κατά την επίθεση των αναπνευστικών λοιμώξεων κατά την χειμερινή περίοδο, η αλλεργική ρινίτιδα της Άνοιξης που εμποδίζει την απρόσκοπτη αναπνοή και την ελεύθερη είσοδο του οξυγόνου, είναι παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση της εαρινής κόπωσης.

Αν νιώθετε κι εσείς λοιπόν τα συμπτώματα της εαρινής κόπωσης μπορείτε να φροντίσετε εύκολα τον ευατό σας, με διατροφικές θεραπείες, βότανα, βιταμίνες και να αυξήσετε έτσι τις εφεδρείες στον οργανισμό σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί ειδικός έλεγχος για να αποκλειστούν άλλοι παράγοντες ή νοσήματα που προκαλούν την κόπωση και να εξακριβωθεί εάν πρόκειται αμιγώς για «εαρινή κόπωση».

Εφόσον δεν έχετε ειδικό λόγο ή χρόνιο νόσημα που να επιβάλλουν ειδική διατροφή και δεν έχετε δυσανεξίες συνηθίστε να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση:

  • Γιαούρτι. Tα προβιοτικά και το ασβέστιο που περιέχονται στο γιαούρτι συντελούν στην ανάπτυξη και ενίσχυση του σκελετού και του ανοσοποιητικού συστήματος.Φρούτα και λαχανικά Τουλάχιστον δύο φρούτα και τρία φλιτζάνια ωμά λαχανικά ή δύο φλιτζάνια μαγειρεμένα λαχανικά ημερησίως. Συνηθίστε να τρώτε τα λαχανικά στην αρχή του γεύματος. Οι φυτικές ίνες, οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά βοηθούν τις ορμόνες να έχουν άριστα επίπεδα, ενώ τονώνουν το νευρικό σύστημα.Ξηρούς καρπούς Μία χούφτα ανάλατους και άψητους ξηρούς καρπούς και δύο ανάλατες μαύρες ελιές ημερησίως. Τα ωφέλιμα λιπαρά οξέα που περιέχονται στις ελιές και στους ξηρούς καρπούς σας βοηθούν να επιτύχετε υψηλές σωματικές και πνευματικές επιδόσεις.Περπάτημα Το καθημερινό ήπιο περπάτημα είναι ευεργετικό για τον οαργανισμό. Με το περπάτημα σταθεροποιείται το νευροφυτικό και ορμονικό σύστημα, τονώνεται η κυκλοφορική επάρκεια.

Βρείτε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα που συνιστώνται για την καταπολέμηση της εαρινής κόπωσης :

 

Δείτε επίσης πολλά ακόμη από τα άρθρα μας πατώντας εδώ : https://pharmavromati.gr/blog/

Δείτε όλα τα νέα προϊόντα, τις προσφορές και μείνετε ενημερωμένοι για τα άρθρα μας κάνοντας μας ένα like στην σελίδας μας : https://www.facebook.com/farmacymavromati

Σχετικά με τον Συγγραφέα

PharMavromati

Πρόσθεσε σχόλιο

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο