Καθιερώστε ξανά τη γνήσια Κοτόσουπα !
Όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε την αγαπημένη μας κοτόσουπα, αυτή που μας έκανε η γιαγιά και αργότερα η μητέρα μας τις κρύες μέρες, για να μας ζεστάνει με ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της χώρας μας ! Έχουμε αναρώτηθει ποτέ όμως ποια είναι τα οφέλη της;
Ας δούμε μερικά από αυτά :
- Η κοτόσουπα της γιαγιάς που έπρεπε να σιγοβράζει 2-3 ώρες είναι και
σήμερα το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ. - Περιέχει μεγάλες ποσότητες εύπεπτα ιχνοστοιχεία, ζελατίνη και
αμινοξέα και είναι ευεργετική για το ανοσοποιητικό, την εντερική
χλωρίδα, τα οστά, το δέρμα και το νευρικό σύστημα! - Αν δεν σας αρέσει το κοτόπουλο, φτιάξτε κρεατόσουπα (το κρέας
πάντα με το κόκκαλo!) ή ψαρόσουπα. - Το αυγολέμονο είναι υγειινό αλλά όχι απαραίτητο, αν δεν αρέσει στο
παιδί σας.
Το σημερινό μας άρθρο είναι μία έμπνευση από την δουλειά της κ. Σουζάνα Kemper-Μαργαρίτη, ολιστικής παιδιάτρου στην Ζυρίχη , και μπορείτε να το βρείτε εδώ : https://www.kemper.gr/healthboost
Πρόσθεσε σχόλιο