Ενημέρωση Ζωή γεμάτη υγεία

Οι ιδιότητες και τα οφέλη της Μαστίχας Χίου

Το Αφιέρωμα ΝΥΤ στη μαστίχα Χίου: Μπορεί να θεραπεύσει την ανθρωπότητα;

Οι ιδιότητες και τα οφέλη της Μαστίχας Χίου.

Στη μαστίχα Χίου και τις ιδιότητές της αναφέρονται οι New York Times, σε δημοσίευμά τους με τίτλο «μπορεί αυτό το αρχαίο ελληνικό φάρμακο να θεραπεύσει την ανθρωπότητα;».

Όπως τονίζει ο συντάκτης, η μαστίχα Χίου φημιζόταν για εκατοντάδες χρόνια για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Οι αρχαίοι Έλληνες τη μασούσαν για στοματική υγιεινή.  Έχει χρησιμοποιηθεί σε κρέμες ως αντίδοτο σε φλεγμονές και πληγές, ως σκόνη για την θεραπεία του εντέρου και έλκους, ως καπνός για τη διαχείριση του άσθματος.

Κατά τον συντάκτη, επιστήμονες ερευνούν αν η μαστίχα μπορεί να ανακουφίσει ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ ή εκείνους που έχουν χτυπηθεί από εγκεφαλικό.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι σήμερα παρουσιάζεται ενισχυμένο ενδιαφέρον από φαρμακευτικές εταιρείες για τη μαστίχα.

Όπως δήλωσε στους ΝΥΤ ο καθηγητής φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Λέανδρος Σκαλτσούνης,

«πάντα γνωρίζαμε ότι η μαστίχα είναι καλή για την υγεία. Τώρα μαθαίνουμε τους λόγους».

Ο συντάκτης στέκεται στις διαφορετικές μορφές χρήσης της μαστίχας Χίου, από τα σαπούνια έως τον καφέ, ενώ αναφέρεται επίσης στη σημασία της για την τοπική οικονομία, αλλά και στο μουσείο μαστίχας, στα νότια του νησιού.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι περίπου 4.500 άνθρωποι απασχολούνται για την παραγωγή της μαστίχας.  Οι ΝΥΤ αναφέρουν ότι η παραγωγή της έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 15 χρόνια. Στοιχεία σύμφωνα με τον επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Ηλία Σμυρνιούδη.

~ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Στις μέρες μας, η επιστημονική κοινότητα με ορθές και επιστημονικά αποδεκτές μεθόδους, βασισμένες σε αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών και κλινικών μελετών, σταδιακά αποκαλύπτουν ότι η φυσική Μαστίχα Χίου διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Η μαστίχα Χίου ήταν και είναι γνωστή για τις ιατροφαρμακευτικές της ιδιότητες και τα οφέλη της.

Αντιμικροβιακή Δράση – Προστασία Αθηρωσκλήρωσης – Στοματική Υγιεινή – Πεπτικό Σύστημα – Επουλωτικές Ιδιότητες

Μαστίχα αυτούσια σε σκόνη, μαστίχες με μαστίχα Χίου, οδοντόκρεμες (από τους μαστιχοπαραγωγούς Χίου), στοματικά διαλύματα, σε αναβράζουσα μορφή και άλλα προϊόντα Μαστίχας Χίου θα βρείτε στο φαρμακείο μας

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα

PharMavromati

Πρόσθεσε σχόλιο

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο