Ζωή γεμάτη υγεία

Προστατεύσετε το δέρμα σας τον χειμώνα

Κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιές τον χειμώνα!

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η έντονη υγρασία και οι ακραίες καιρικές συνθήκες μπορεί να βλάψουν το δέρμα σας. Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας τον χειμώνα; Αποφύγετε μία θαμπή, σπασμένη και αφυδατωμένη όψη με τις συμβουλές μας.

Κρέμες προσώπου

Το χειμώνα το δέρμα σας απαιτεί περισσότερη φροντίδα. Εφοδιαστείτε με κρέμες και αποφύγετε τη χρήση λοσιόν. Προτιμήστε κρέμες πιο «γεμάτες» αν και ίσως πιο άβολες με το δέρμα μας. Αυτές στην πραγματικότητα είναι οι καλύτεροι προστάτες ενάντια στις καιρικές συνθήκες. Περιέχουν περισσότερα συστατικά οξέα, που εμποδίζουν την αφυδάτωση και την τραχύτητα. Εφαρμόστε τις κρέμες πριν ξαπλώσετε και όχι λιγότερο από 30 λεπτά πριν βγείτε έξω. Κρέμες με αντηλιακή προστασία, επώνυμες θα βρείτε στο φαρμακείο μας. Επωφεληθείτε και από τις προσφορές μας που συχνά αφορούν καλλυντικά καθημερινής ανάγκης.

Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό καθημερινά

Πιστεύετε πως το χειμώνα δεν χρειάζεται το αντηλιακό; Λάθος! Στην πραγματικότητα ο ήλιος είναι επιβλαβής για το δέρμα όλο το χρόνο. Τον χειμώνα το κακό που μας κάνει ο ήλιος στην επιδερμίδα απλά ενισχύεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον άνεμο. Τα αντηλιακά είναι απαραίτητα. Ειδικότερα αν ξοδεύετε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους εργασίας ή αθλείστε. Εφαρμόστε το αντηλιακό σας τουλάχιστον 30′ πριν βγείτε έξω. Διαθέτουμε αντηλιακά σώματος που δεν αφήνουν κατάλοιπα. Εύκολη χρήση, δεν λερώνουν τα ρούχα, απορροφούνται γρήγορα.

Να φοράτε τα γάντια σας

Το δέρμα στα χέρια είναι πολύ πιο ευαίσθητο και ευάλωτο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επιβάλλεται περισσότερη ενυδάτωση και θρέψη από ποτέ. Οι περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να τα φορέσουν μόνο όταν το κρύο είναι αφόρητο. Ωστόσο, τα γάντια μας προστατεύουν από ερυθρότητα, κρυοπαγήματα και τραχύτητα. Καλό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε και μια κρέμα για τα χέρια. Καλό είναι να έχετε μια κρέμα χεριών στην τσάντα σας και να τη χρησιμοποιείτε κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας. Στο φαρμακείο μας διαθέτουμε επώνυμες κρέμες χεριών σε πολύ καλές τιμές. Μην το σκέφτεστε!

Κάνετε σύντομα ντους

Προστατεύσετε το δέρμα σας ακόμα κι όταν κάνετε ντους. Ενα μακρύ καυτό ντους είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσουμε το χειμώνα. Η αλήθεια είναι ότι το ζεστό ντους είναι πολύ επιβλαβές για το δέρμα. Το ζεστό νερό αφαιρεί το ανώτερο προστατευτικό στρώμα της επιδερμίδας και επιτρέπει την αφυδάτωση και την ξηρότητα .  Έτσι η επιδερμίδα είναι περισσότερο ευάλωτη σε ερεθιστικές ουσίες. Προτιμήστε σύντομα, όχι καυτά ντους. Επιλέξτε θρεπτικά αφρόλουτρα και κρέμες σώματος που ενισχύουν και ενυδατώνουν το δέρμα αμέσως μετά το ντους. Απολαύστε ένα μπάνιο σε ζεστό νερό με άλατα και έλαια, ένα απόγευμα που δεν θα βγείτε έξω.

Στο φαρμακείο μας θα βρείτε ποικιλία σε αφρόλουτρα και σαμπουάν που τρέφουν κι ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Θα χρειαστείτε πολύ λιγότερη ποσότητα καθώς τα συστατικά τους εισχωρούν άμεσα στο δέρμα. Χαρείτε απαλό, ενυδατωμένο δέρμα. Απολαύστε το μπάνιο ή το ντους με σωστά προϊόντα.

Επιμεληθείτε τη διατροφή σας

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή. Προστατεύσετε το δέρμα σας το χειμώνα και με τη διατροφή. Το δέρμα αντανακλά την υγεία! Μήπως το δέρμα σας γίνεται ωχρό και ξεφλουδίζει το χειμώνα; Επιμεληθείτε την καθημερινή διατροφή σας. Ίσως να πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Κατά τη διάρκεια μιας ψυχρής περιόδου το σώμα χρειάζεται περισσότερα λίπη. Ξεχάσετε τις χαμηλές σε θερμίδες δίαιτες. Αρχίστε τα λαχανικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα υγιή λίπη. Η υγιεινή διατροφή θα κάνει το δέρμα σας λαμπερό και υγιές. Ταυτόχρονα θα σας βοηθήσει να χάσετε κάποια κιλά. Αυξήστε την κατανάλωση εσπεριδοειδών, χόρτων και θαλασσινών. Παρέχουν προστασία από την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα. Επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης και μειώνουν τις ρυτίδες.

Απολέπιση, ο σύμμαχος της επιδερμίδας

Προστατεύσετε το δέρμα σας με την απολέπιση. Κάνετε απολέπιση του δέρματος σας 3 φορές την εβδομάδα το χειμώνα. Ο δερματολόγος σας θα σας προτείνει ειδικότερα για την απολέπιση του δικού σας δέρματος. Θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα, τη σκόνη και τα υπολείμματα των καλλυντικών. Θα βελτιώσει επίσης την χροιά και την υφή του δέρματός σας. Χρησιμοποιώντας απολεπιστικά τρεις φορές την εβδομάδα είναι ένας σίγουρος τρόπος για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Στο φαρμακείο μας συχνά φιλοξενούμε δερματολόγους και αισθητικούς που θα σας συμβουλεύσουν πώς να προστατεύσετε την δική σας επιδερμίδα. Θα σας προτείνουν προϊόντα για καθημερινή χρήση αλλά και ειδικότερα βάσει των δικών σας αναγκών.

Μην ξεχνάτε, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στον οργανισμό. Αξίζει να το φροντίζουμε για να είμαστε αλλά και αν φαινόμαστε υγιείς!

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Συντάκτης

Πρόσθεσε σχόλιο

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο