Παθήσεις

Ευρυαγγείες

ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες, πως προκαλούνται και πως αντιμετωπίζονται

Έχουν εμφάνιση σαν μικρές κόκκινες κλωστές. Εμφανίζονται κατά βάση στα πόδια και στο πρόσωπο και κυρίως στις γυναίκες. Οι ευρυαγγείες μπορεί να θεωρούνται ένα αισθητικό πρόβλημα. Ωστόσο, κάποιες φορές συνοδεύονται από συμπτώματα όπως πρήξιμο, αίσθημα καύσου, κράμπες, μούδιασμα.

Οι ευρυαγγείες είναι διεσταλμένα μπλε ή κόκκινα μικρά αγγεία του δέρματος που διακρίνονται κάτω από την επιδερμίδα. Δεν οφείλονται πάντοτε σε προβλήματα του κυκλοφορικού. Δεν συνδέονται αρκετές φορές με οργανικά αίτια. Πρόκειται για κάποια μικρά φλεβίδια ή τριχοειδή αγγεία με ελαφρώς αυξημένη διάμετρο από το φυσιολογικό (0,1-1 χιλιοστό). Εντοπίζονται πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος.

Πώς προκαλούνται οι ευρυαγγείες;

Ως κύριες αιτίες εμφάνισης είναι η ορθοστασία και ο τρόπος ζωής. Αναμφίβολα επιβαρύνεται βαθμιαία από το αυξημένο βάρος, αλλά και την πιθανή τάση του οργανισμού να εμφανίζει ευρυαγγείες.

 Όσον αφορά στο πρόσωπο, η ύπαρξη ευρυαγγειών αποδίδεται σε κληρονομικούς παράγοντες.  Διάφορες ορμονικές διαταραχές, αλλά και από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Συχνά, τα «σπασμένα» αγγεία παρουσιάζονται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και παραμένουν, σε μικρότερο βαθμό, μετά τον τοκετό.

Πώς αντιμετωπίζονται;

Με μια απλή εξέταση ο αγγειοχειρουργός θα διαπιστώσει μια ενδεχόμενη σύνδεση της ευρυαγγείας με τυχόν πρόβλημα φλεβικής ανεπάρκειας στο βαθύτερο αγγειακό σύστημα. Θα συστήσει θεραπεία με κάποια μη επεμβατική μέθοδο, όπως η σκληροθεραπεία.
Στην περίπτωση αυτή, εισάγεται μια σκληρυντική ουσία στα αγγεία, ώστε να προκαλέσει τη θρόμβωσή τους. Τα αγγεία «κλείνουν» στο σημείο όπου εισάγεται η ουσία και, ως αποτέλεσμα, παύουν να είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Εναλλακτικά, οι ειδικοί για τη βελτίωση των αγγειακών προβλημάτων προτείνουν τη σύγχρονη τεχνολογία με λέιζερ.
Οι ειδικοί πάντως σημειώνουν πως τα ποσοστά επιτυχίας σε σχέση με τη σκληροθεραπεία είναι μικρότερα και συνήθως αφορά τις πολύ μικρές ευρυαγγείες.

Ωστόσο, ανάλογα με την περίπτωση και το είδος των ευρυαγγειών, ο αγγειοχειρουργός θα σου υποδείξει την κατάλληλη θεραπεία. Ενδέχεται να σε παραπέμψει σε συνδυασμό των δύο μεθόδων ώστε να απαλλαγείς οριστικά από το πρόβλημα.

Οι γιατροί πάντως επισημαίνουν χαρακτηριστικά : Όποια και αν είναι η περίπτωσή σου και πριν καταλήξεις σε μια θεραπευτική μέθοδο, για να περιορίσεις το πρόβλημα, καλό είναι:

  • να φοράς ελαστικό καλσόν
  • να αποφεύγεις την ορθοστασία,
  • να αποφεύγεις το κάπνισμα
  • να υιοθετήσεις  πιο υγιεινές συνήθειες ζωής, συμπεριλαμβανομένων της άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής.

Μπορείς φυσικά για πρόληψη, αντιμετώπιση αλλά και κάλυψη να επιλέξεις κάποιες εξειδικευμένες κρέμες από το φαρμακείο Μαυρομάτη.

Venen Balsam – Κρέμα για τα πόδια και τις φλέβες

Ιδανική κρέμα για τα πόδια και τις φλέβες

Η Venen Balsam με τη θεραπευτική δράση του αγριοκάστανου επαναφέρει την επιφανειακή φλεβική κυκλοφορία. Είναι ιδανική για την επικουρική θεραπεία των κιρσών.

 

 

  • Επαναφέρει την επιφανειακή φλεβική κυκλοφορία
  • Ενυδατώνει τα πόδια
  • Καταπολεμά την ξηροδερμία
  • Προστατεύει την εύθραυστη επιδερμίδα
  • Δροσίζει και αναζωογονεί τα πόδια
  • Ιδιαίτερα αποτελεσματική στην επικουρική θεραπεία πρωτοπαθούς φλεβικής ανεπάρκειας

 

 

V-Vein, κρέμα για ευρυαγγείες

Βότανα, βιοφλαβονοειδή & βιταμίνες για υγιές κυκλοφορικό των άκρων.

Το V-Vein της Health Aid αποτελεί μία ολοκληρωμένη μοναδική σύνθεση από βιοφλαβονοειδή εσπεριδοειδών, τζίντζερ, πιπέρι cayenne, βρωμελίνη από ανανά, μύρτιλλο, βιταμίνη C και βοτανικό μίγμα εκχυλισμάτων από σπόρους σταφυλιού και Ginkgo Biloba.

Πλούσια σε πολυφαινόλες, προανθοκυανιδίνες, φλαβόνες και λακτόνες. Κατάλληλο για γυναίκες και άνδρες, για όσους βρίσκονται σε συνεχή ορθοστασία και ακινησία. Για όσους εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες. Όσους εμφανίζουν συχνές κατακρατήσεις υγρών και πρήξιμο στα πόδια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

RUSCOVEN ανάλαφρες γάμπες

Το RuscoVen bioGel είναι ένα καλλυντικό σκεύασμα που πληροί τα αυστηρά ποιοτικά πρότυπα που επιβάλλει η νομοθεσία για τα Βιολογικά Καλλυντικά Προϊόντα.
Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος αυτού οφείλεται στη συνεργική δράση λυοφιλοποιημένων εκχυλισμάτων Ρούσκου και Ιπποκαστανιάς και υδροαλκοολικών εκχυλισμάτων Κόκκινης Αμπέλου και Υδροκοτύλης, τα οποία, αναμεμειγμένα σε υδατικό διάλυμα βλεννοπολυσακχαριτών Αλθαίας, εξασφαλίζουν υψηλή περιεκτικότητα σε δραστικές ουσίες.

Γι’αυτό το λόγο, το RuscoVen bioGel χαρίζει σφρίγος και ελαστικότητα στην επιδερμίδα και μειώνει την αίσθηση βάρους στα κάτω άκρα, ιδίως στο τέλος της ημέρας.
Η επιλογή του εκχυλίσματος Ίρλανδικού Λειχήνα, ενός κόκκινου φύκους γνωστού ως Κάραγκιν με φυσική πηκτική δράση, ως βάση για τη σύσταση της γέλης, επιτρέπει την αποφυγή των συνήθων πηκτικών παραγώγων πετρελαίου και την παραγωγή μιας γέλης, η οποία, σχηματίζοντας μια ανεπαίσθητη μεμβράνη, διατηρεί πάνω στο δέρμα, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, τις ιδιότητες των περιεχόμενων δραστικών ουσιών. Τη σύνθεση συμπληρώνει το αιθέριο έλαιο Μέντας, με αναζωογονητική δράση.