Εναλλακτικός τρόπος ζωής Ομοιοπαθητικά Παιδί και μητέρα

Εγκυμοσύνη και ομοιοπαθητική

Η Χρήση της Ομοιοπαθητικής στην Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή μιας γυναίκας και μια αξέχαστη πτυχή της προσωπικής ζωής του ζευγαριού.

Η αγωνία που συνοδεύει την προσμονή για την άφιξη του νέου μέλους, ακολουθείται μετά τον τοκετό από πλημμύρα συναισθημάτων χαράς και αγαλλίασης και για τους δύο γονείς.

Η εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής στην κύηση αποτελεί μία εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο με σημαντικότατα οφέλη, τόσο για την εγκυμονούσα όσο και για το έμβρυο.

Τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα, ως υπεραραιωμένα σκευάσματα, δεν έχουν τις παρενέργειες των χημικών φαρμάκων και είναι απόλυτα ασφαλή για τη μέλλουσα μητέρα και το μωρό της.

Με την Ομοιοπαθητική:

Βελτιώνονται ή και επιλύνονται ουσιαστικά προβλήματα της εγκυμονούσας:

α) σωματικά: αίσθημα κόπωσης, ζάλη, ναυτία, έμετοι, κεφαλαλγίες, κολπίτιδες, οίδημα ή κιρσοί κάτω άκρων, καθώς και μεταβολικές διαταραχές όπως διαβήτης, υπο/υπερθυρεοειδισμός κτλ.

β) ψυχικά: αδιαφορία, υπερευαισθησία, άγχος, νευρικότητα, διαταραχές ύπνου, κρίσεις πανικού, ψυχικές μεταπτώσεις, μελαγχολία, κατάθλιψη, φοβίες κτλ.

Ενισχύεται ο αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού, με αποτέλεσμα η εγκυμονούσα να αρρωσταίνει λιγότερο και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις λοιμώξεις.

Βελτιώνεται η ορμονική λειτουργία και παρουσιάζεται μειωμένη τάση για αποβολή.

Αντιμετωπίζονται επιπλοκές, όπως οι αιμορραγίες και οι συσπάσεις και προάγεται η εμπέδωση του εμβρύου.

Με την ομοιοπαθητική ενισχύεται ο φυσιολογικός τοκετός διασφαλίζοντας επαρκείς βελτιώσεις κατά τη διάρκεια του της γέννας.

Μετά τον τοκετό

– Μετά τον τοκετό οι καταπονημένοι μύες ανακάμπτουν γρηγορότερα.

Έτσι προάγεται ο μητρικός θηλασμός, διότι εξασφαλίζεται καλύτερη παραγωγή και ροή γάλακτος.

Επίσης, επιλύνονται προβλήματα μαστίτιδας, συμφόρησης γαλακτοφόρων αδένων, ραγάδες θηλών κτλ.

Βελτιώνεται γενικότερα η ψυχική διάθεση της λεχώνας και αντιμετωπίζονται καταστάσεις όπως η επιλόχεια κατάθλιψη.

 

Ενισχύοντας συνολικά τον οργανισμό της εγκυμονούσας και του εμβρύου, βελτιώνεται το επίπεδο υγείας τους.

Κατ’ επέκταση, παρουσιάζονται λιγότερα μελλοντικά προβλήματα υγείας, τόσο στη μητέρα όσο και στο μωρό της.

Με τη χρήση των Ομοιοπαθητικών, φυσικών φαρμάκων, αποβάλλονται οι χρόνιες προδιαθέσεις των γονέων (αλλεργίες, ημικρανίες, δερματικά νοσήματα κτλ) που μεταφέρονται μέσω του γενετικού υλικού στα παιδιά.

Επίσης, αυξάνονται τα διαθέσιμα ποσά ενέργειας στον οργανισμό, με αποτέλεσμα την προαγωγή της γονιμότητας, την απαλλαγή των γονέων από το άγχος και την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών κατά τη σύλληψη.

Ο άνδρας και η γυναίκα ενισχύονται συνολικά με φυσικό τρόπο, με στόχο τη δημιουργία μίας νέας ζωής, του καρπού της αγάπης τους.

Πηγή: www.y-o.gr