Ενημέρωση Ζωή γεμάτη υγεία

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για να χαρείτε τον ήλιο! 

Όταν η έκθεση στον ήλιο επαναλαμβάνεται συστηματικά, πρέπει να επιλέγουμε αντίστοιχα αντηλιακά προϊόντα. Αν βλέπουμε να εμφανίζονται κηλίδες, αυτές είναι σημάδι φωτογήρανσης του δέρματος.

Αγαπάμε την ηλιοθεραπεία και το μαύρισμα γιατί κάνουν την επιδερμίδα μας να φαίνεται όμορφη και υγιής.

Διαβάστε τις συμβουλές μας για να χαρείτε τον ήλιο, χωρίς προβλήματα.

Όταν η έκθεση στον ήλιο επαναλαμβάνεται συστηματικά, πρέπει να επιλέγουμε αντίστοιχα αντηλιακά προϊόντα.
Αν βλέπουμε να εμφανίζονται κηλίδες, αυτές είναι σημάδι φωτογήρανσης του δέρματος. Το σώμα πρέπει να μένει ενυδατωμένο.

Συμβουλευτείτε μας για την σωστή χρήση και την επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού για εσάς.

Προσέχετε:

  1. Να αποφεύγετε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, καθώς ο ήλιος «καίει» περισσότερο!
  2. Να μην κάνετε ηλιοθεραπεία ακίνητοι, προτιμήστε κάποιο άθλημα ή ένα περίπατο στην παραλία.
  3. Μην ξεγελιέστε από τα φαινόμενα. Με τα σύννεφα, η θερμοκρασία και η ηλιοφάνεια είναι μειωμένες. Δεν συμβαίνει το ίδιο για τους κινδύνους από την ακτινοβολία UV.
  4. Να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο μετά την εφαρμογή αρώματος ή τη λήψη ορισμένων φαρμάκων που είναι φωτοευαίσθητα (κορτιζόνη, αντιβιοτικά, κλπ).
  5. Να πίνετε τακτικά νερό και υγρά. Όπως χυμούς, τσάι, αλλά όχι αλκοόλ. Να ενυδατώνετε το δέρμα σας πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο.
  6. Να φοράτε γυαλιά ηλίου που απορροφούν την UV, καπέλο και φαρδιά ρούχα σε ανοιχτόχρωμα χρώματα και βαμβακερά υφάσματα.

Παράλληλα, απαραίτητη είναι μια καλλυντική φροντίδα αντιγήρανσης ιδιαίτερα στα σημεία του προσώπου και του ντεκολτέ.

Τι Τύπο Αντηλιακού να Επιλέξετε;

  • Επιλέξτε την υφή που σας ταιριάζει και χρειάζεστε περισσότερο.
  • Ένα αντηλιακό είναι αποτελεσματικό μόνο αν εφαρμοστεί σωστά και με συνέπεια στην ανανέωσή του.
  • Τα αντηλιακά σε μορφή spray και γενικά τα “Oil-free” είναι κατάλληλα για τους άνδρες, καθώς και για τα λιπαρά δέρματα με ατέλειες.
  • Οι κρέμες με πλούσια και κρεμώδη υφή προσφέρουν καλύτερη προστασία στο πρόσωπο, ενώ τα πιο λεπτόρρευστα γαλακτώματα είναι καταλληλότερα για το σώμα.
  • Τα stick χρησιμοποιούνται σε όλες τις περιπτώσεις για τις πιο ευάλωτες περιοχές, μύτη, χείλη, μάγουλα, αυτιά και ουλές.
  • Σε υπερευαίσθητο δέρμα, σε υπερβολική έκθεση στον ήλιο, σε μελανώματα, ουλές, ιστορικό εγκαυμάτων και σε πολύ μικρά παιδιά προτείνεται Ultra προστασία 50 +.
  • Στις πρώτες ημέρες της έκθεσης ανάλογα με τον τύπο του δέρματος προτείνεται πολύ υψηλή προστασία (SPF 30 ή 50) στο λευκό δέρμα ή υψηλή (SPF 20 ή 30) στις πιο σκούρες επιδερμίδες.
  • Μετά από αρκετές ημέρες έκθεσης στον ήλιο, η υψηλή προστασία, SPF 50, στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, και η μεσαία προστασία SPF 30, στις πιο σκούρες συνεχίζει να είναι απαραίτητη.
  • Ακόμα και οι μαύρες επιδερμίδες επηρεάζονται από την ηλιακή ακτινοβολία αν και οι συνέπειές της δεν είναι τόσο ορατές. Όμως ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, το αντηλιακό με μεσαίο δείκτη προστασίας δεν αποτελεί υπερβολική πρόταση.

Στο φαρμακείο Μαυρομάτη, υπεύθυνα προτείνουμε το κατάλληλο προϊόν ανάλογα την επιδερμίδα και την έκθεση στον ήλιο. Είναι σημαντικό να μην αμελεί κανείς την προστασία από την ήλιο. Είναι ευεργετικός μόνο όταν προστατευόμαστε!

Σχετικά με τον Συγγραφέα

PharMavromati

Πρόσθεσε σχόλιο

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο