Ενημέρωση Ζωή γεμάτη υγεία

Serum ή ορός προσώπου

Τι ακριβώς είναι ο ορός προσώπου ή serum; Γιατί να το χρησιμοποιώ;

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν ακριβώς ποια είναι η χρησιμότητα ενός serum. Σίγουρα, έχουν ακούσει ότι είναι ένα ενυδατικό προϊόν προσώπου, αλλά από την άλλη δεν βρίσκουν το λόγο να το χρησιμοποιήσουν, καθώς ενυδατική είναι και η κρέμα ημέρας που εφαρμόζουν καθημερινά.

Τι ακριβώς είναι ο ορός προσώπου ή serum;

Ο ορός προσώπου είναι ένα προϊόν περιποίησης που εφαρμόζεται στο δέρμα μετά τον καθαρισμό, πριν την ενυδάτωση. ‘Έτσι θα απορροφηθούν απευθείας όλα τα ισχυρά συστατικά που περιέχει.
Πρόκειται για το ιδανικό προϊόν για άμεση και βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αποτελείται από πολλά μικρά μόρια που διεισδύουν βαθιά στο δέρμα παρέχοντας πολύ υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών. Αυτή η σπουδαία ιδιότητά του το καθιστά εξαιρετικό καλλυντικό προϊόν. Στοχεύει στην καταπολέμηση συγκεκριμένων δερματικών προβλημάτων, όπως είναι οι ρυτίδες. Η υφή του serum είναι πιο ελαφριά και δροσερή. Η δράση του είναι τέτοια, που μόνο 1-2 σταγόνες είναι αρκετές για να λειτουργήσει το προϊόν αποτελεσματικά.

Όσο πιο γρήγορα, λοιπόν, το συμπεριλάβετε στην καθημερινή φροντίδα του προσώπου σας τόσο πιο εύκολα θα βγείτε νικήτριες στη μάχη ενάντια των ρυτίδων!

Ορισμένα βασικά οφέλη από την προσθήκη αυτού του προϊόντος στη καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας μας…

  • Απορροφάται πιο γρήγορα. Οι οροί είναι ελαφρύτερα προϊόντα από τα ενυδατικά, τα οποία συνήθως βαραίνουν την επιδερμίδα. Αυτό τους καθιστά ιδανικό πρώτο βήμα στη διαδικασία περιποίησης προσώπου.
  • Καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα. Οι οροί, ακριβώς επειδή η σύνθεσή τους είναι πολύ ελαφριά, προτιμώνται από άτομα που έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα ή είναι επιρρεπής στην ακμή και την λιπαρότητα.
  • Βελτιώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Μερικοί οροί προσώπου περιέχουν συστατικά, όπως η ρετινόλη, που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.
  • Προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και άλλες πιθανές δερματικές βλάβες. Συγκεκριμένα, βοηθούν στην πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης από την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία και τη ρύπανση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος και εμφάνιση ρυτίδων.Έχει τη δυνατότητα να παρέχει πιο ορατά αποτελέσματα. Η υψηλή συγκέντρωση δραστικών συστατικών μπορεί να προσφέρει σίγουρα πιο ορατά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σε σύγκριση με άλλα προϊόντα ομορφιάς. Αν σκέφτεστε πως δεν χρειάζεστε πια την ενυδατική κρέμα προσώπου, κάνετε λάθος. Η ουσία είναι η εφαρμογή των απαραίτητων βημάτων στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς.

Γενικά, οι οροί προσώπου ή serum κατηγοριοποιούνται ως εξής:

  • αντιγηραντικοί οροί
  • οροί που τονώνουν το δέρμα
  • ενυδατικοί οροί
  • οροί που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες
  • οροί για δέρματα που είναι επιρρεπή στην ακμή
  • οροί επανορθωτικής-βελτίωσης υφής

Ως προς τη δράση τους, οι οροί που κυκλοφορούν δρουν κυρίως:

Στην βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας και τη μείωση των ρυτίδων. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε serum πλούσιο σε βιταμίνη C. Προλαμβάνει το οξειδωτικό στρες που προέρχεται από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και την ακτινοβολία UV. Είναι ιδανικό όταν συμπληρώνει το αντιηλιακό μας το πρωί.
Serum πλούσια σε πεπτίδια που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Βοηθούν στη σύσφιξη της επιδερμίδας.
Serum που ενισχύουν τη λάμψη. Είναι πλούσιοι σε ρετινόλη και μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης, κάνοντας το δέρμα πιο φωτεινό.
Serum για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Είναι πλούσιοι σε αιθέρια έλαια και ω3 λιπαρά οξέα. Τα προτιμάμε πριν το βραδινό ύπνο για να δράσουν όλη νύχτα και να αποκαταστήσουν τον επιδερμικό φραγμό.

Πώς επιλέγουμε το serum;

Το ποιο serum / ορό θα επιλέξετε έχει να κάνει με τον στόχο που θέλετε να επιτύχετε. Υπάρχουν πολλά ξεχωριστά serum και καθένα, ανάλογα με τα ενεργά συστατικά και την υφή του, μπορεί να έχει διαφορετικά οφέλη για την επιδερμίδα. Ο συνδυασμός των ενεργών στοιχείων είναι αυτός που ξεχωρίζει το serum. Τα βασικά στοιχεία είναι τα αντιοξειδωτικά, η ρετινόλη, τα πεπτίδια, αυξητικοί παράγοντες, άλφα και βήτα υδροξυλικά οξέα. Ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ορών ενίσχυσης της επιδερμίδας.

Ο ορός με βάση το νερό είναι ιδανικός για λιπαρές επιδερμίδες ενώ ο ορός με βάση το λάδι είναι ιδανικός για πιο ξηρές επιδερμίδες.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι πως ο ορός είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους επιδερμίδας.
Τα serum μπορούν να χρησιμοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η επιδερμίδα μας επιβαρύνεται τόσο από το κρύο όσο και από τη ζέστη. Ο επιδερμικός φραγμός χρειάζεται καθημερινά ενίσχυση από τις ελεύθερες ρίζες που προκύπτουν από τη φυσιολογική γήρανση και τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

Πώς εφαρμόζουμε το serum ή ορό προσώπου;

Εντάσσοντας το serum αυξάνουμε τη δυναμική ολόκληρης της ρουτίνας ομορφιάς και παρέχουμε ολοκληρωμένη αντιγηραντική και ενυδατική φροντίδα.

Το serum ή ορός χρησιμοποιείται ιδανικά πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδα και πριν την κρέμα ή το αντιηλιακό.

Αρκούν μερικές σταγόνες προϊόντος και μιας μιλάμε για ένα ελαφρύ προϊόν, δεν απαιτεί μασάζ για να απορριφθεί αλλά με τα δύο δάχτυλα εφαρμόσουμε ταμποναριστά σε πρόσωπο και λαιμό. Το serum έχει συμπυκνωμένη σύνθεση που δρα βαθιά στο δέρμα. Δεν ενυδατώνει αρκετά την εξωτερική στοιβάδα, οπότε πρέπει να ακολουθείται από ενυδατική κρέμα και αντιηλιακό το πρωί και ενυδατική κρέμα νύχτας πριν το βραδινό ύπνο.

Έτσι, λοιπόν, όσο φροντίζουμε την επιδερμίδα μας δεν ξεχνάμε να εφαρμόζουμε πάντα, το ιδανικό για εμάς, serum πριν την κρέμα προσώπου για να έχουμε βαθιά ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα που ακτινοβολεί από υγεία!

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Συντάκτης

Πρόσθεσε σχόλιο

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο