Ζωή γεμάτη υγεία

ΗΛΙΑΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

ΗΛΙΑΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

Όσο και αν προσέχετε όταν είστε έξω στον ήλιο και όσα αντηλιακά και να βάζετε κάποια στιγμή θα έχετε νιώσει αυτό το άσχημο αίσθημα του καψίματος και του πόνου του δέρματος.

Δυστυχώς η πολύωρη έκθεση στον ήλιο εκτός από ένα ωραίο μαύρισμα προκαλεί και κάποια αρνητικά. Όπως πρόωρη γήρανση αλλά ακόμα και καρκίνο του δέρματος.

Υπάρχουν δύο είδη ηλιακής ακτινοβολίας που είναι καταστροφικές για την επιδερμίδα. Οι UVA (που προκαλούν ζημίες στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας) και οι UVB (που προκαλούν τα επιφανειακά εγκαύματα δηλαδή όπως το λεμέ κάψιμο).

Συμπτώματα είναι η κοκκινίλα – φουσκάλες (αν μιλάμε για πολύ σοβαρό κάψιμο) και η φαγούρα. Αυτά είναι κάποια από τα σημάδια ότι πρέπει οπωσδήποτε να μεταφερθείτε σε πιο σκιερό και δροσερό μέρος.

Πώς αντιμετωπίζουμε το κάψιμο;

Αρχικά για να καταπραΰνει ο πόνος μπορείτε να ξεπλύνετε την περιοχή με άφθονο δροσερό νερό. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και το Eau Thermale της Avene. Έχει πολύ καλές καταπραϋντικές και αντι-ερεθιστικές ιδιότητες. Εάν μιλάμε για κάψιμο σε όλο το σώμα ένα δροσερό μπάνιο θα βοηθούσε πολύ.

Στην συνέχεια θα μπορούσατε να πάρετε κάποιο αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Αλλά και να τοποθετήσετε στην περιοχή κάποια ενυδατική αλοιφή ή gel και κατά προτίμηση κάποια με βάση την αλόη.

Ο Μύθος της οδοντόκρεμας και άλλα γιατροσόφια

Όπως έχει αποδειχθεί ακόμα και σε υγιές δέρμα αν τοποθετήσουμε οδοντόκρεμα θα δημιουργηθεί έγκαυμα ποσό χειρότερα σε δέρμα το οποίο έχει υποστεί ήδη ένα έγκαυμα.
Και γενικότερα τα γιαούρτια, οι ντομάτες, οι πατάτες και τα αγγουριά είναι πολύ καλά για την μαγειρική αλλά όχι για τα εγκαύματα γιατί μερικά απλά δίνουν το αίσθημα της ανακούφισης χωρίς να κάνουν πραγματικά δουλειά και ακόμα χειρότερα μερικά συγκρατούν την θερμότητα και δεν αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνεύσει.

Μετά το έγκαυμα θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο αντηλιακό γιατί η επιδερμίδα είναι πολύ ευαίσθητη και χρειάζεται “ηρεμία” για να επουλωθεί. Καθώς και θα ήταν καλό να τοποθετείτε την ενυδατική αλοιφή ή gel μέχρι το δέρμα να επουλωθεί πλήρως.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

PharMavromati

Πρόσθεσε σχόλιο

Κάντε κλικ εδώ για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο